Csokis kókuszcsók

2013.03.05 19:30
Csokis kókuszcsók
Nagyon sokszor előfordul, hogy sütés közben csak a tojás sárgáját használjuk fel, mert a fehérjére kimarad, nincs rá szükségünk. Ilyenkor általában a szemétben landol, mondván, hogy nem jó már semmire, fölösleges, pedig igazán fel tudjuk használni, sok dolgot lehet belőle készíteni.  A habcsókot mindenki szereti, boltokban különböző fajtákat lehet kapni, de azért mégis jobb érzés, hogy mi is meg tudjuk csinálni és tudjuk, hogy mi van benne. Íme, egy egyszerű, gyors és rendkívül finom recept azoknak, akik szeretnének kipróbálni valami újat és megörvendeztetni másokat egy kis finomsággal.
 
Hozzávalók 10 főre
Elkészítés
  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, miközben folyamatosan hozzászitáljuk a cukrot.
  2. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és óvatosan összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe kávéskanállal kis halmokat pakolunk, és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük.
  4. Amíg kihűlnek a kókuszcsókok, a csokoládét vízfürdő felett megolvasztjuk, belekeverjük a narancshéjat, majd belemártjuk egyenként a csókok alját, és rácson megszárítjuk. (Ha a csokoládé nagyon besűrűsödne a narancshéjtól, olajjal javíthatunk az állagán.)
  5. Ha megszáradtak, a tetejére mandulát ragasztunk a csoki segítségével. (Elhagyható)
Sütési hőfok: 200°C
Dobozban 1-2 hétig tárolható.
 
(Mayer Mónika  10.A)