Bolondok hajója - kiállítás a Teaházban

2013.03.06 19:11

Sebastian Brandt – Orosz István – Dohy Anna:

Bolondok hajója

Hétfő délután, fél négykor egy érdekes esemény került megrendezésre a Teaházban. Egy kiállítás-megnyitón vehettek részt az érdeklődők. A kiállítást, amely Orosz István képzőművész képeiből válogat, Dohy Anna szervezte. A rendezvényre Orosz István is eljött, továbbá itt volt Kőrösiné dr. Merkl Hilda, Török Csaba, valamint a Buda környéke televízió munkatársai, akik felvételt készítettek az eseményről.
Először Dohy Anna köszöntött mindenkit, majd meghallgattuk a címhez kapcsolódó Bolondok hajója c. dalt, Dobszay Júlia és Dobszay Balázs előadásában. A zeneszám után a szervező részletes beszámolót tartott a képekről, mesélt a Sebastian Brandt szövegről, amely alapján a műalkotások készültek. Ezután a Dobszay-testvérek előadták Nagy László Tenger c. versének megzenésített változatát. Utána Hencz Rita és Bajcsay Kinga fuvola-zongora duóit hallgattuk meg, ezek a darabok saját szerzeményeik voltak. Végezetül Orosz István megköszönte a nagyszerű kiállítást, külön kiemelte, hogy milyen ösztönző, inspiráló hatással van rá ez a rendezvény, ugyanis ez még egy befejezetlen munka, a 111 vershez körülbelül fele annyi illusztráció készült el. A műsor végén körbe lehetett járni a kiállítást, a szervezők teával és süteménnyel kínálták a vendégeket, a televízió pedig interjúkat készített.
A rendezvény nagyon jól sikerült, azt hiszem, minden várakozást felülmúlt, sokan meglepődtek, milyen komoly hangvételű és jelentőségű eseményen vehettek részt. A képek péntekig tekinthetőek meg a Teaházban, azt ajánlom, hogy akinek van egy kis ideje, feltétlenül látogasson el ide, mert elgondolkodtató és szép kiállítást láthat!
Aki kíváncsi a megnyitóra, az alábbi linken megtekinthet egy felvételt róla:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d36vXjdMJ3s#!
 
(Lesták Zsófia 10. A)