Egy csepp...

2012.12.08 13:08

Ugyan már korábban is nyitva állt a diákság számára, mégis iskolánk új létesítményét, az „Egy csepp  teaház”-at 2012. november 13-án nyitottuk meg hivatalosan, egy kisebb ünnepség keretében. Délután három órára a résztvevők lassan megtöltötték a teaház előterét. Jelen volt az iskola vezetősége és tanári kara, a DÖK képviselői, diákok, szülők és nem utolsósorban az adományozók, akik nagyban hozzájárultak a teaház megvalósulásához.

Az ünnepséget Török Csaba igazgató úr nyitotta meg rövid beszédével, melyben megköszönte minden szervező segítségét, majd ünnepélyesen felavatta a teaházat. Ezt követően a vendégek és a házigazdák helyet foglaltak; az asztalokon forró tea, sütemény és a közelgő karácsony jeleként bejgli fogadott mindenkit.

A műsor a DÖK  elnökének, Keller Csongornak (12. a ) szavaival folytatódott, amelyben elmesélte, hogyan valósult meg a teaház. Az ötlet, hogy legyen egy olyan közösségi hely az iskolában, ahol diák és tanár egyaránt kulturált keretek között töltheti szabadidejét, az őszi szünet alatt valósult meg a diákok, a tanárok és a technikai dolgozók segítségével. A teaház szlogenje az „Egy csepp tea, egy csepp kultúra” lett. Ennek jegyében hetente szervezünk különféle kulturális programokat a diákságnak- mondta a DÖK elnöke.

A műsor folytatásaként Dobszay Júlia (12. a) egy novellát olvasott föl,amely iskolánk egyik diákjának (művészneve: Vétó) alkotása. Majd a 11.b osztály zenészeinek (Bede Fülöp, Nagy Kristóf, Varga Richárd) köszönhetően egy hangulatos zeneszám zárta a rendezvényt.

A finom tea és sütemény mellett még sokáig beszélgettek a részvevők, majd a kellemes délután emlékével indultak haza.

Reméljük, hogy még sok ilyen közös program lesz a teaházban.

/Gazda Boglárka, 12.a/