2013.09.22 15:43
Amikor vendégek jönnek délután kávéra vagy teára, sokszor nem tudjuk eldönteni, hogy mégis mi kerüljön az asztalra, ami finom, könnyű elkészíteni, kevés hozzávalót igényel, és még mutatós is.
Íme, itt egy harapnivaló, ami akár ismerősöknek, családnak, akár egy buliba a barátoknak is...
2013.04.09 20:08
Pünkösdi ízek
A húsvétnak megvannak a maga megszokott ételei, mint a sonka, a tojás vagy a kalács. Pünkösdkor főleg szárnyasokat, libát vagy csirkét tettek az asztalra régen, de emellett bárányt, vagy juhot is készíthetünk. A hagyományos tyúkhúsleves elmaradhatatlan étele a Pünkösd...
2013.03.05 19:30
Csokis kókuszcsók
Nagyon sokszor előfordul, hogy sütés közben csak a tojás sárgáját használjuk fel, mert a fehérjére kimarad, nincs rá szükségünk. Ilyenkor általában a szemétben landol, mondván, hogy nem jó már semmire, fölösleges, pedig igazán fel tudjuk használni, sok dolgot lehet belőle...
2013.02.28 16:44
Érdekességek a palacsintáról
Palacsinta, crêpe, ataif, pancake és még sorolhatnám a különféle neveket. Minden országnak megvan a saját palacsintája, még ha teljesen máshogy készítik is el őket. Általában valamilyen töltelék kerül rá, ami lehet sós és édes is, feltekerik, esetleg tortának...
2013.02.06 16:05
Fánkot farsangra!
Februárban nagy jelentősége van a farsangi időszaknak. Nem tudjuk pontosan, hogy mit ettek a régi farsangi lakomákon, de néhány hagyományt, étkezési szokást még ma is ismerünk. Sok helyen farsangvasárnap és húshagyókedden tyúkhúslevest és töltött káposztát...