Kókusszal töltött csokis keksz

2013.09.22 15:43
 

Amikor vendégek jönnek délután kávéra vagy teára, sokszor nem tudjuk eldönteni, hogy mégis mi kerüljön az asztalra, ami finom, könnyű elkészíteni, kevés hozzávalót igényel, és még mutatós is.

Íme, itt egy harapnivaló, ami akár ismerősöknek, családnak, akár egy buliba a barátoknak is megfelelő, és mindenkinek garantáltan ízleni fog!

 

Hozzávalók 4 főre:

Kekszhez

* 16 dkg liszt

* fél tk szódabikarbóna

* csipet só

* 3 ek cukrozatlan kakaópor

* 10 dkg vaj

* 14 dkg cukor

* 1 tojás

* 1 kk vanília aroma

* 1 kk rum aroma

 

Töltelékhez

* 3 dkg kókusz reszelék

* 3 ek cukrozott sűrített tej

 

Bevonathoz

* 5 dkg étcsokoládé

* 1 tk étolaj

 

 

 

Elkészítés

1. Először elkészítjük a tölteléket: a kókuszreszeléket összekeverjük a sűrített tejjel, és betesszük a hűtőbe, amíg összeállítjuk a tésztát.

2. A tésztához a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, szódabikarbóna, só) egy tálban összekeverjük.

3. Egy másik tálban a margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a vanília- és a rumaromát.

4. Ezeket is simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes-kakaós keveréket, és az egészet összedolgozzuk. Egy viszonylag kemény tésztát kapunk.

5. Az így kapott masszából kb. szilva nagyságú golyókat tépünk, amit először ujjaink közt szétlapítunk, teszünk rá egy púpos kávéskanálnyi kókuszos tölteléket, majd gombócot formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlapra pakoljuk őket egymástól kb. 4-5 cm-re.

6. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, ahol 8-10 perc alatt megsülnek.

7. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, aztán a kekszeket először a megolvadt étcsokoládéba, aztán pedig kókuszreszelékbe mártjuk.